Lijst met albums
Feestweek Elim 2018

Ook deze feestweek van 2018 is weer ten einde. Het was een prachtige feestweek met veel zon op de laatste dag aan het einde van de feestweek leek het eerst een beetje mis te gaan maar op een paar druppeltes na is het allemaal fijn verlopen. Voor de gezellige jaarmarkt was het een mooie dag maar ook kon men genieten van het prachtige bloemencorso en als sluitstuk de Schorre Morries kunnen ook terugzien op een groot publiek.

Amber en Thomas trouwen.

Mijn kleindochter Amber Langenberg trouwd op 22 juni met haar grote liefde Thomas Hengelaar uit Balkbrug. Amber is de oudste dochter van Willie en Meta Langenberg en Meta is dus ook weer mijn oudste dochter. Momenteel wonen ze in een bovenwoning aan de Dorpsstraat in Elim maar ze hebben allebei een baan en lopen dan ook wel met het plan rond om later wat te kopen.

kikkertreunie 2017

Kikkertreunie 2017

Dit weekend was weer ons traditionel derde weekend van onze familievereniging Kikkert waar we ergens in het land een gezellige reunie houden. Dit jaar hebben we gekozen voor hotel vd Valk in Hengelo maar voor de ontvangst met koffie en gebak zijn we samengekomen in Openlucht museum Het Land Van Heren en Boeren in Ootmarsum, hier hebben we met een gids een prachtige rondleiding gehad waar opaansluitend ons ook een heerlijke luns werd aangeboden en na de luns hebben we een bezoek gebracht aan het karakteristieke kunstdorp Ootmarsum wat zeker de moeite waard is, na het bezoek aan Ootmarsum zijn we rond vijf uur afgereist naar ons hotel in Hengelo hier hebben we eerst de koffers naar onze kamer gebracht om vervolgens in het prachtige restaurant te genieten van een heerlijk drankje want om zeven uur worden we verwacht voor het Live Cooking Buffet in hotel Van der Valk waar je door de verscheidenheid aan gerechten bijna geen keuze weet te maken want op een gegeven moment merk je toch dat je maag niet zo groot is. Na het buffet hebben we onder het genot van een drankje in een kleiner zaaltje nog wat nagepraat met natuurlijk een uittreksel van de stamboom en de altijd aanwezige plakboeken en de meesten hebben elkaar een jaar niet gezien. Zo rond elf uur verdwijnt iedereen stilletjes naar zijn kamer want morgenvroeg staat om acht uur het ontbijt klaar met lekkere broodjes en heerlijke drankjes en na het ontbijt pakken we onze koffers in en vertrekken voor een paar stapjes over de grens waar we de Zondag in Duitsland doorbrengen, maar daarover straks meer.

Kikkertreunie 2016

In het weekend van Zaterdag 17 en Zondag 18 september hebben we onze jaarlijkse Kikkertreunie weer gehouden. Dit jaar hebben we het gehouden in Rotterdam waar we logeerden in het Van Der Valk hotel. Die hotel ligt pal naast de dierentuin Blijgaarde waar we dan ook vrijkaarten voor hadden, dus de zaterdagmiddag hebben we doorgebracht in de dierentuin. Onze kikkertvereniging zit weer in de lift want het laatste jaar hebben zich enkele tientallen nieuwe leden aangemeld en ook het aantal bezoeker aan de reunie was duidelijk gestegen. Je kunt dus echt merken dat we een nieuw en aktief bestuur hebben die er de schouders flink onder zetten en niet zonder resultaat. Voor zondagmorgen stond er eerst een ledenvergadering op het programma en vanaf 12 uur hebben we een rondvaart door de haven gehad met een heerlijke luns aan boord, het was al met al een zeer geslaagd weekend.

Feestweek Elim 2015

Ook 2015 was weer een jaar met een goed geslaagde feestweek met prachtig weer en een gezellige jaarmarkt een prachtig bloemencorso en daarna natuurlijk bere gezellig bij 't Vonder met mooie muziek van de Schorre Morries.

Feestweek Elim 2014

Een geweldige feestweek.

Deze feestweek werd geopend op Maandag met een lampionoptocht en vuurwerk onder prachtige weersomstandigheden en verder was het de hele week schitterend weer. De Zaterdag het sluitstuk van de week liet zich eerst een beetje triest aanzien maar na enkele uren brak de zon door en was het ook deze dag prachtig weer. Rond het middaguur was het druk op de markt en bij het starten van het corso stonden er duizenden mensen langs de straat en vergaapten zich aan de prachtige creaties van duizenden dahlia's, na het corso was het goed toeven bij 't Vonder want hier traden de Schorre Morries op want die zijn tijdens de feestweek niet meer weg te denken uit Elim. Om zes uur ging de bierkraan dicht en konden de vele vrijwilligers met het opruimen beginnen want alles moet voor de zondag weer spik en span zijn.

Vakantie in het Sauerland

Van 7 t/m 11 Juli hebben wij samen met Jennie en Roelof een busreis gemaakt met Effeweg naar het prachtige Sauerland we logeerden in Schlosshotel Sophia in het dorpje Bleiwasche bij Bad Wunnenberg. Het is een prachtig hotel met mooie ruime kamers en een voortreffelijke keuken en ook de bediening stond altijd voor je klaar met raad en daad. Wij hebben alle dagen uitstapjes gemaakt in de omgeving veel gezien maar wij hadden dan ook een hele aardige schaffeur die veel van de omgeving wist, zo hebben we ook nog een bezoek gebracht aan Winterberg en een boottocht gemaakt op de Diemelsee.

4 dagen Thuringen.

Samen met Roelof en Jennie zijn we vorig weekend 4 dagen naar Thuringen geweest dit is een Berggebied in het voormalig Oost-Duitsland. Vanaf Hoogeveen ga je via Nieuw-Dijk waar alle bussen verzamelen en waar we eerst koffie met een broodje nuttigen daarna zijn we vertrokken richting Dortmund,via een mooie route langs het Sauerland arriveren we om één uur in Kassel waar we in een wegrestaurant de luns gebruiken dan is het nog ruim 200 km naar het hotel in Friedrichsroda met nog een stop onderweg arriveren we zo rond 6 uur in Hotel Friedrichsroda, nadat we onze koffers naar de kamer gebracht hebben kunnen we genieten van een heerlijk lopend buffet. na nog een lekker borreltje kruipen we moe maar voldaan in een lekker bed. De volgende dagen maken we prachtige tripjes in de omgeving.

Feestweek Elim 2013

Ondanks dat het zich slecht liet aanzien klaarde rond het middaguur de lucht op en stroomden de toeschouwers Elim binnen de jaarmarkt en het bloemencorso konden dan ook spreken van een geslaagde dag. Maar ook het optreden van de Schorre Morries bij 't Vonder had over belanstelling niet te klagen dus al met al een geslaagde feestweek.

Een cruise door Noord-Nederland

Van 22 t/m 27 Juli hebben wij samen met Jennie en Roelof een prachtige cruise gemaakt over de wateren van Noord-Nederland van Arnhem tot aan Texel.

Herfstvakantie in De Eifel.

Van 22 t/m 26 Oktober hebben mijn vrouw en ik samen met Jennie en Roelof een vijfdaagse busreis naar De Eifel in Duitsland gemaakt.Aanvankelijk dacht ik dat het eind Oktober meestal slecht weer is maar het tegendeel was waar. We hebben prachtig weer gehad met vier van de vijf dagen zonneschijn, de herfstkleuren in de bergen en op de wijnvelden zijn dan ook een lust voor het oog en het verblijf

Kikkertreunie 2012

Op 15 en 16 September was weer het weekend van de reunie van de Familievereniging Kikkert dit jaar hebben we dit gehouden in de omgeving van Arnhem, we logeerden in het vd Valk hotel bij Arnhem. We hebben een bezoek gebracht aan het mosterdmuseum in Doesburg en het Openluchtmuseum in Arhem, het was weer als vanouds een prachtig weekend.

Feestweek Elim 2012

De feestweek Elim is weer ten einde en traditiegetrouw was het weer een prachtige feestweek met als hoogtepunt natuurlijk het bloemencorso en dan direkt daarna het optreden van De Schorre Morries bij 't Vonder. Het was weer als vanouds een gezellige en drukke markt met natuurlijk weer prachtig weer er is de hele week geen druppel gevallen.

Verbouwing en opening Plusmarkt Elim.

Na een grondige verbouwing en een groot gedeelte nieuwbouw beschikken wij in Elim nu over een volwaardige Plusmarkt. Gert Huisman heeft het aangedurft om een fors bedrag te investeren wat naar nu blijkt een goede investering is, want al tijdens de verbouwing bleek dat het publiek hem niet in de steek liet en tijdens de opening en ook daarna stroomde het publiek massaal toe, dus de verwachting is heel goed.

In het natuurpark in Lelystad

Eén a twee keer per jaar brengen we een bezoek aan Lelystad en dan gaan we meestal een wandeling maken in het prachtige natuurpark met zijn vele soorten dieren zoals: otters  wide zwijnen  herten  paarden en nog veel meer. Soms kom je zo dicht bij de dieren dat je ze bijna kan aanraken.

Pasen 2012

Elim stond ook dit paasweekend weer in de schijnwerpers met het grootste paasvuur van Drenthe. De bult had een hoogte van 15 meter en de omtrek was 135 meter. Zondagavond om half acht werd de brand er in gestoken en maar enkele minuten later was het één grote vuurzee die tot ver in de omtrek was te zien. Honderden mensen uit Elim en verre omtrek aanschouden het prachtige paasvuur.

Oude foto's van Elim

Door wat rond te snuffelen en zo hier en daar eens mee te kijken in een oud fotoalbum kom je in het bezit van een hele serie oude foto's die tijdens het bekijken de oude tijd weer doen herleven.

Reunie O.L.S Zuideropgaande

In 2008 hebben we een reunie georganiseerd voor oud leerlingen en leerkrachten van de toenmalige openbare lagere school aan het Zuideropgaande 120. Ondanks dat de school al meer dan 40 jaar verdwenen is was de belangstelling groot. 110 mensen hadden heel wat bij te praten, waarvan sommigen elkaar meer dan 50 jaar niet gezien hadden.

Onze Rijnreis in 2011

In navolging van vorig jaar hebben we dit jaar weer een rijnreis gemaakt met het verschil dat we ook de Moezel opgevaren zijn en een ander schip (De Statendam) wat een heel stuk groter was, op dit schip waren 185 passagiers aan boord, maar het was wederom een prachtige reis tot in de puntjes verzorgd.

50 jaar getrouwd

Op 10 Mei 2011 was het 50 jaar geleden dat wij elkaar het jawoord gaven, wij hebben dan ook samen met onze kinderen en kleinkinderen geweldig van deze dag genoten.

Feestweek Elim 2011

Elim heeft weer een prachtige feestweek achter de rug met prachtig weer en duizenden bezoekers, vooral na het corso op het terrras bij't Vonder onder het genot van de prachtige meezingers van de Schorre Morries en natuurlijk een heerlijk koel pilsje voor een zacht prijsje.

Kikkertreunie 2011

Zaterdag 17 en Zondag 18 September was weer ons jaarlijks treffen van de Familie Kikkert. Dit hebben we gehouden in restaurant Vught in Den Bosch waar uit het hele land weer Kikkertjes aanwezig waren.Het was weer heel gezellig om weer eens bij te kwaken en daarom is het elk jaar weer een gezellig samenzijn.

Een reisje langs de Rijn

Een reisje langs de Rijn.

In Augustus 2010 hebben we een prachtig reisje langs de Rijn gemaakt met het Cruiseschip Rembrand van Rijn, tijdes deze reis hebben we steden bezocht zoals Dusseldorf  Keulen en onze eindbestemming was Rudesheim.