Verjaardagen


11-7-2019

Willy jr jarig.

Hij is vandaag 22 jaar en geniet volop van het leven, onder het motto, je bent jong en je wilt wat. Willy Langenberg is nog aan de Dorpsstraat in Elim geboren maar toen hij 8 jaar was verkochten zijn ouders het boerderijtje en kochten een leuke bungalow bij de staatsbossen in het Geeserveld want zijn vader was ook opgegroeid tussen de bossen en die dacht natuurlijk dat is net wat voor onze wildebras lekker slingeren van boom tot boom, maar Wlly was meer een computeraar. Pa en Ma hadden weer andere plannen na 14 jaar hadden ze het wel gezien in het Geeserveld ze kochten een huis in Elim en het leuke stulpje in het Geeserveld werd te koop gezet en is reeds verkocht, dus na 14 jaar in het Geeserveld wonen wordt er morgen weer definitief verhuisd naar Elim en Willie natuurlijk blij weer naar Elim één dag na zijn 22e verjaardag weer in zijn geliefde dorp, wil je nog een mooier verjaardags cadeau hebben, Willy Opa Kikkert wenst je nog vele mooie jaren in ons mooie dorp.



5-7-2019

Je wordt oud Opa.

Mijn 84e verjaardag is weer voorbij en de meeste cadeautjes bestaan uit geld of drank, maar kleinzoon Stefan had samen met zijn vriendin een ander cadeau bedacht namelijk, Stefan met Opa samen naar het planetron in Dwingeloo voor een avond sterren kijken en dan bedoel ik niet van die mooie dames met weinig kleren aan maar echt door die grote kijkers naar de sterrenhemel turen en horen en zien wat daar allemaal door het heelal zweeft en daar lopen mensen rond die er echt ontzettend veel over kunnen vertellen. Stefan en Chayenne bedankt het was een hele leuke avond. En dan kan de kikkertvlag weer gestreken worden.


4-6-2019

Femmie jarig.
Ja vandaag is mij zus Femmie jarig 70 jaar al weer, Femmie is de middelste van mijn 3 zussen. En ik kan mij de dag dan ook nog goed herinneren dat Femmie is geboren ik was toen een knul van bijn 14 jaar jaar en wij woonden toen in een oud huisje aan de Jeulenwijk, en als er zoiets stond te gebeuren moesten we als opgroeiende kinderen uit de buurt blijven.



 26-5-2019

Willie sr is jarig.
Vandaag is mijn altijd drukke schoonzoon jarig, vandaag is hij al weer 58 jaar, vandaag zal hij wel moeten maar Willie is anders geen stilzitter druk met zijn werk en in zijn vrije tijd verbouwd hij zijn mooie stulpje in Elim en dat bijna allemaal alleen. Binnenkort verhuizen ze weer van Geeserveld naar Elim en als dan huis en tuin helemaal naar wens zijn kan Willie samen met Meta wat meer van zijn vrije tijd genieten.



20-5-2019

25 jaar getrouwd
Ja al weer 25 jaar geleden dat Anita en Bert Kikkert elkaar het jawoord gaven in het prachtige oude gemeentehuis van Dwingelo. Onze jeugd kan zich dat nog amper herinneren dat Dwingelo ooit een gemeente was met een eigen gemeentehuis. Ze hebben nog enkele jaren in Elim gewoont en hun twee kinderen zijn ook in Elim geboren maar het groninger bloed van Anita wide toch niet zo goed aarden in Elim. De woningen in het gronigerland waren toen nog goed betaalbaar dus in Sappemeer werd een leuk huisje gekocht waar ze nu al meer dan 20 jaar naar alle tevredenheid wonen.




28-4-2019

Chayenne is jarig
Vandaag is Chayenne 21 jaar. Chaynenne is het vriendinnetje van mijn kleinzoon Stefan en samen wonen ze in Klazienaveen, voor ons is het wel een beetje uit de buurt maar ze gaan allebij naar Emmen naar school ook naar dezelfde school dus kunnen ze ook lekker samen huiswerk doen. Vanaf de eerste week op school zagen ze elkaar al zitten en dat blijft hopelijk ook zo.



23-3-2019

Amber is jarig.
Vandaag is mijn kleindochter Amber jarig en daar wil ik haar natuurlijk hartelijk mee filiciteren. Amber is mijn tweede kleinkind en is vandaag al weer 24 jaar. Amber is inmiddels getrouwd en woond met haar man Thomas in een leuk huis in Holl-veld maar het mooie is dat Amber zwanger is en ze verwacht haar baby in de eerste helft van Juli, misschien wel een verjaardagscadeau voor mijn 84e verjaardag (1 juli) en dit wordt dan dus mijn tweede achterkleinkind, we kijken er met spanning naar uit.

 


5-2-2019

Bert vandaag 51 jaar.
Goedemorgen Bert ja ik lees het net maar ik wist het ook al, je bent vandaag 51 jaar en daarmee wil ik je hartelijk feliciteren, je bent een bevoorrecht mens om op je verjaardag in zo'n prachtige auto rond te rijden. De buren denken natuurlijk dat je op je verjaardag een nieuwe auto gekregen hebt maar ze hebben niet in de gaten dat het de auto van je pa is die er natuurlijk hardstikke zuinig op is, maar geniet van deze mooie dag en ik wens je de komende dagen veel veilige kilometers in je vaders karretje.


 

24-1-2019
Celine 18 jaar.
Vandaag is mijn kleindochter Celine 18 jaar, wat een prachtige leeftijd Celine ook van hier nog een keer hartelijk gefeliciteerd, ik vind het wel ontzettend jammer dat ik je niet persoonlijk kan feliciteren want bij mij heeft de griep toegeslagen maar als de griepgolf weer voorbij dan vieren we het wel een keertje, geniet van deze mooie dag.



11-1-2019

Stefan 20 jaar
Vandaag is het al weer 20 jaar geleden dat op hun nieuwe huis aan de doft de ooievaar neerstreek en Willy en Fakie Kikkert verblijde met een zoon en om het niet te moeilijk te maken met moeilijke namen werd de stamboom in ere gehouden en werden de beide opa's vernoemd en zo werd vermeld geboren Stoffer Jan (Stefan) zoon van....enz...enz. Hij is nou al niet meer weg te denken maar in jou geboortejaar bracht Charp een nieuwe telefoon op de markt met ingebouwde beeldcamera. Maar ook werd in 1999 de euro ingevoerd, het duurde trouwens nog 3 jaar voordat het hier een wettig betaalmiddel werd. Momenteel valt er in Oostenrijk veel sneeuw plaatselijk twee meter, maar in jou geboortejaar was dat nog veel erger toen viel er in februari in tien dagen 2,50 m sneeuw. Mensen durfden niet buiten te komen vanwege lawinegevaar er vielen 38 doden waaronder 6 Nederlanders.



16-12-2018

Alice ziet Sara.
Ja dat wil dus zeggen dat Alice de leeftijd van 50 jaar heeft bereikt en dat hebben we zaterdagavond met een groot feest gevierd in Partycentrum Schoonhoven met muziek en dans en heerlijke hapjes en drankjes. Alice is de dochter van de broer van mijn vrouw maar die is al in 1974 overleden toen Alice nog maar 5 jaar was en aangezien mijn vrouw en haar en haar broer Eppe zeer kloos met elkaar waren is Alice voor mij mijn tweede dochter.


 


14-12-2018

Fakie jarig.
En zo verstrijkt het ene na het andere jaar en is 2018 ook al weer bijna ten einde, maar niet voordat we deze 14e december eerst nog even de verjaardag van mijn oudste zoon vieren want ja vandaag is Fakie dus 54 jaar en nou kan ik je wel een heel verhaal over de levensgeschiedenis van Fakie vertellen maar dan val ik steeds weer in herhaling want hij is maar één keer geboren. Maar het is best de moeite waard om mijn website eens door te spitten en dan weet je meteen van iedereen weer alles.





2-12-2018

Meta jarig.
Ja vandaag is ze jarig, mijn oudste dochter al weer 56 jaar wat toch een voorrecht dat je dat elk jaar weer in een goede gezondheid mag vieren en ik hoop dit dan ook nog ettelijke jaren te mogen doen. Maar als je dan weer terugdenkt aan die koude decemberavond in 1962 als je zo rond 11 uur ´s avonds naar de dokter moet ettelijke kilometers fietsen tegen een straffe oostenwind in en 7 á 8 graden vorst dan denk je niet meer van ´´die goeie ouwe tijd´´ want het is bijna niet meer denkbaar, maar een telefoon of een auto lag niet binnen ons bereik, maar wij waren er niet minder gelukkig om.


 


26-10-2018

Bryan 21 jaar
Ja vandaag is Bryan mijn kleinzoon 21 jaar, eingelijk is dit een bijzondere verjaardag, met 18 jaar ben je meerderjarig maar vanaf 21 jaar ben je geheel onafhankelijk en dat wordt dan beschouwd als handelsbekwaam. Maar in je geboortejaar zijn er ook ernstige dingen gebeurd zoals Prinses Diana die bij een ernstige autobotsing om het leven kwam. Ook was 1997 het jaar waarin google werd opgericht en is nu niet meer weg te denken. Jantje Smit schoorde een hit met: Ik zing dit lied voor jou alleen. En tijdens een bokswedstrijd beet Mike Tyson een stuk van het oor van zijn tegenstander Evander Helyfield af. Maar ja wat kan jou dat schelen, jij bent 21 en en ik wens jou nog een lang en gelukkig leven.



14-10-2018

Willy van Fakie is jarig
Vandaag op deze stralende Zondag is mijn schoondochter Willy Jarig, ik denk dat het nog nooit is voorgekomen in deze 49 jaar dat het zulk mooi weer met zulke hoge temperaturen was dat Willy haar verjaardag vierde, het was bijna 25 graden en wat noordelijker in Nieuw Beerta werd zelfs een temperatuur van 25.8 graden gemeten, ongekend hoog want de normale waarden in de periode van 11 tot 20 Oktober geeft een waarde aan van 14.5 graden. Dus blijf genieten want de winter overvalt ons zo.



10-10-2018

Roelof is jarig.
Ja het is vandaag al weer de 81e verjaardag van mijn zwager Roelof en voor degene die het nog niet weten: Roelof Thalen is dus getrouwd met mijn oudste zuster Jennie en ze verkeren bijde nog in een goede gezondheid. Roelof heeft zich onlangs nog een nieuwe electrische fiets aangeschaft en kan dan ook ongestoord fietsen  als Jennie naar de volksdansgroep is.



29-9-2018

Thomas jarig.
Vandaag is Thomas Hengelaar mijn aangetrouwde kleinzoon 24 jaar, Thomas is getrouwd met mijn kleindochter Amber Langenberg. Melde ik je een jaar geleden nog enthousiast dat Amber en Thomas een leuke bovenwoning in Elim betrokken hadden maar dat is inmiddels al weer achterhaald want als je trouwd krijg je weer meer mogelijkheden en zodoende deed zich de mogelijkheid voor om een ruime hoekwoning op een mooi plekkie in het centrum van Hollandscheveld te kopen en aangezien er heel weinig aan de woning hoefde te gebeuren vieren ze dus vanavond de verjaardag van Thomas in hun nieuwe woning. Aangezien er vroeger een kapperszaak van Bé de Jonge in de woning was gevestigd is het dus een ruime woning. De vorige bewoner had in de garage een jachthut gerealiseerd maar ontdanks dat Thomas geen jachtvergunning heeft mag hij met zijn vrienden wel een pilsje drinken in zijn eigen jachthut.



24-9-2018

Anita jarig
Vandaag is mijn schoondochterAnita jarig. Anita is getrouwd met mijn jongste zoon Bert en woont en werkt in Sappemeer, je verteld van een dame natuurlijk niet hoe oud/jong ze is maar ik weet wel dat volgend jaar Sara voor de deur staat. De twee kinderen hebben het ouderlijk huis verlaten dus Bert en Anita zijn nog al eens op stap, alhoewel je de hond niet overal mee naar toe kunt nemen maar ach een goeie vriendin is altijd bereid om daar voor te zorgen.



22-9-2018

Bé is jarig.
Vandaag is mijn jongste broer Bé jarig ook al weer 73 jaar. Bé is geboren in het kleine huisje op de jeulenwijk maar hij was nog geen 6 jaar toen we verhuisden naar het zuideropgaande dus hij zal zich die wijk wel niet meer zo goed herinneren. Bé is veel op de fiets maar als je eens in Hoogeveen in de Hoofdstraat loopt kom je Bé en Jennie ook nog wel eens tegen. Bé is een buitenmens die samen met Jennie op hun electriche fiets heel wat kilometers afleggen.



5-9-2018

Mijn kleindochter is jarig.
Vandaag is mijn oudste kleindochter Sylvana al weer 24 jaar. Sylvana is in Elim geboren maar opgegroeid in Sappemeer en woont nu al weer enkele jaren met haar vriend Roy in Groningen en samen hebben ze inmiddels ook een zoontje Cliff, en dat is dus mijn achterkleinzoon.



20-8-2018

Hillie en Gé zijn vandaag jarig.

Hillie hartelijk gefeliciteerd met je 67e verjaardag. Ja ik kan het mij nog herinneren want we woonden nog maar kort aan het zuideropgaande ja zelfs nog geen negen maand dus de aanzet tot je geboorte ligt dan ook nog op de jeulenwijk. Dat zal dan dus omstreeks de korste dag in het jaar 1950 geweest zijn en de nachten waren lang en koud. En wij als kinderen wisten nergens van ik was toen 15 jaar en als ik toen geweten had wat ik nu weet dan had ik een heel ander verhaal geschreven.

Maar ook wil ik mijn schoonzuster Gé in Lelystad feliciteren die ook vandaag jarig is, Gé was getrouwd met mijn broer Karst maar die is helaas al weer enkele jaren geleden overleden. En Gé woont nog steeds zelfstandig in haar appartement in Lelystad.



15-8-2018

Caithlyn al weer 4 jaar
Ja vandaag is mijn jongste kleindochter al weer 4 jaar, Caithlyn is een nakomertje want ze verschilt 9 jaar met haar zusje, straks gaat ze naar de basisschool en over enkele jaren zie je het leeftijdsverschil met haar zusje niet meer. Caithlyn geniet van deze mooie dag en van de vele cadeaus die je ongetwijfelt zult krijgen.


 

5-8-2018

Carmen 13 jaar.
Ja vandaag is het al weer 13 jaar geleden dat mijn op één na jongste kleindochter carmen werd geboren. En terwijl we nu zuchten onder een hittegolf zag de wereld er toen heel anders uit zoals in Amerika waar de orkaan Catrina over raasde en bijna de hele stad New Orleans onder water zette, maar er was ook vrolijk nieuws zoals de geboorte van Prinses Alexia en natuurlijk de geboorte van Carmen als derde kind van Willy en Fakie en Carmen is mijn zevende  kleinkind. Carmen Opa wenst je alle geluk van de wereld.


 

14-7-2018

Mijn verjaardag.

Het is al weer bijna twee weken geleden dat ik jarig was, op 1 juli ben ik namenlijk 83 jaar geworden. Maar de reden dat ik dit nu schrijf heeft te maken met het feit dat een verjaardag zo´n lange nasleep heeft, het is namenlijk zo als je ouder wordt ga je kleiner wonen maar je groep vrienden en kennissen wordt groter. Dus de dag van de verjaardag is voor de kinderen en kleinkinderen, de dinsdagmiddag erna is een vaste gewoonte dan komen de oude buren uit de van Elvenstraat de daarop volgende donderdagmorgen komen de huidige buren uit het blokje waar ik woon koffiedrinken, dan is het weer zaterdagavond dus komen mijn broer en zussen en als je dan denkt dat het om 12 uur afgelopen is! nee dus de deurbel gaat en komt er een aantal gasten van de alleenstaanden uit De Open Deur nog even een borrel meedrinken, maandagmiddag de koersbalclub nog getrakteerd en vanavond hoop ik af te sluiten met gebak bij de koffie voor de groep alleenstaanden in De Open Deur waar Jans en ik vaste gasten zijn.


 

11-7-2018

Willy jr 21 jaar

Zo is het nog een klein jongetje dat allerlei streken uithaalt, maar het leven kabbelt gewoon door en voor dat je er erg in hebt is je oudste kleinzoon al weer 21 jaar. Willy je bruist van levenslust dus geniet er nog een poosje van en bind je niet te gauw aan een vriendinnetje want dat kan later altijd nog.


 

22-6-2018

Mijn Kleindochter trouwd.

Gisteren was het de grote dag voor Amber Langenberg en Thomas Hengelaar want ze zijn namenlijk getrouwd. Amber is de oudste dochter van mijn oudste dochter Meta en dus mijn kleindochter. Om 15.00 uur vond de plechtigheid plaats in het gemeentehuis van Hoogeveen waar zich inmiddels rond de trap al een hele menigte nieuwschierigen verzameld had zoals familie vrienden en cliénten. Dit is voor de ouders maar ook voor de grootouders een bijzondere belevenis om dit nog te mogen meemaken. Na de plechtigheid en de nodige foto's bij het gemeentehuis zijn we naar Restaurant Schoonhoven gegaan waar we met een selecte groep familie en vrienden genoten hebben van een heerlijk koud en warm buffet en daar tussendoor natuurlijk iets voor de dorst.
Om half negen barste het feest los met een ouderwetse bruiloft met dans en muziek en waar het je dan ook aan niets ontbrak, de goed gevulde zaal had tot in de kleine uurtjes de beentjes van de vloer. En om het helemaal anders te doen hadden Amber en Thomas besloten om niet zoals gebruikelijk met koffie en een broodje te eindigen maar met een puntzak heerlijke vers gebakken patat en daarna een lekker bakkie koffie. Als straks de honderden foto's en filmpjes die er ongetwijfeld ook gemaakt zijn bekeken worden zullen er ongetwijfelt nog weer vele herinneringen van deze mooie dag opgehaald worden. 
Dit was dan ook een bruiloft  waar we geweldig van hebben genoten en met plezier nog jaren op terug zullen zien. 

Amber en Thomas dankjewel en ik ben blij dat ik dit nog heb mogen meemaken.   


 

29-3-2018

Cliff jarig
Vandaag is mijn achterkleinzoon Cliff jarig dat wil dus zeggen dat ik al overgrootvader ben. Cliff is het zoontje van mijn kleindochter Sylvana en Sylvana is weer de oudste dochter van mijn jongste zoon Bert (kunt u het nog volgen) Sylvana woont met haar vriend Roy en haar zoontje Cliff in Groningen, maar ik denk dat ze Cliff binnenkort met Elim laat kennismaken.


 

23-3-2018

Amber jarig.
Vandaag is mijn kleindochter Amber Langenberg 23 jaar. Amber is de ouste dochter van Meta en Willie en woont samen met haar vriend Thomas aan de Dorpsstraat in Elim. Nu wonen ze nog in een bovenwoning maar ze speuren ook al eens rond naar een eigen woning, maar ja er zijn ook trouwplannen dus nog maar even afwachten wat de toekomst brengt.


 

5-2-2018

Bert ziet Abraham.
Ja het is vandaag 50 jaar geleden dat Bert werd geboren dus Bert ziet vandaag Abraham. Het was het jaar waarin de eerste nederlander (Jan Jansen) de Tour de France won, maar het was ook het jaar waarin de zwarte dominee Martin Luther king werd vermoord. Wij woonden toen nog in onze eerste huisje aan de Carstensdijk en Bert was ons derde en tevens laatste kind. We hechten toen nog niet zoveel waarde aan een mooi huis het voornaamste was dat je een huis had en in de loop der jaren maakte je het echt goed bewoonbaar, we hebben daar dan ook 18 jaar met plezier gewoond.

 

 

 

24-1-2018

Celine is jarig.
Mijn moeder zij vroeger! hoe ouder je wordt hoe harder de tijd gaat en nou denk ik echt dat ze gelijk had, want ik kan me bijna niet voorstellen dat het al weer 17 jaar geleden is dat Celine aan de Gosem Engelsstraat is geboren, maar het is echt waar het is een mooie jonge vrouw waar je graag door geholpen wordt aan de kassa bij De Plus in Elim en ik snap nu ook wel dat er regelmatig jongens voor een klein boodschapje binnen lopen. Wij werden vroeger in de winkel altijd geholpen door een oude vrouw die vaak ook nog nors keek of eerst vroeg of je wel geld bij je had en vandaar dus dat er ook zoveel oude mannen winkelen want die zijn het niet gewend dat ze zo vriendelijk toegesproken worden door zo'n leuke kassamedewerkster. Ja de tijden veranderen.

   

 

11-1-2018

Stefan is jarig
Ja vandaag is het al weer 19 jaar geleden dat Stefan werd geboren als oudste zoon van Fakie Kikkert en Willy,  zijn volledige geboortenaam is Stoffer Jan naar de beide opa's Stoffer Kikkert en Jan Stubbe maar Stefan klinkt natuurlijk veel mooier, Stefan gaat binnenkort met zijn vriendin in Klazienaveen wonen ze volgen dezelfde opleiding aan dezelfde school in Emmen dus dat wordt voor Stefan makkelijker, maar ik denk dat Stefan nog wel vaak op Elim terug te zien is want dat is toch wel zijn dorp.

  

  

 

14-12-2017

53 jaar
Ja vandaag is het al weer 53 jaar geleden dat ook Fakie aan de Carstensdijk werd geboren. Dat was nog in een tijd dat de ouders nog benoemd werden en zo is dan ook Fake (roepnaam Fakie) genoemd naar zijn Opa Fake Doldersum. In 1964 bestond de top 50 jongensnamen nog uit herkenbare namen, zo stond met 7555 geboren jongens in 1964 Johannes op de eerste plaats maar ook Willem Jan en Hendrik stonden in de top 50 maar je leest het wel steeds vaker, de tijd herhaalt zich.



 

2-12-2017

55 jaar.
Ja vandaag is mijn oudste dochter Meta al weer 55 jaar, het is haast niet voor te stellen hoe snel de tijd gaat, al weer 55 jaar geleden dat Meta aan de carstensdijk op nr 15 werd geboren. Gelijk met Meta is ook de oudste dochter ven mijn vriend Jans Kats jarig en het bijzondere is ook nog dat Jans en Marie en Arendje en ik in maart 1961 op dezelfde dag in ondertrouw gingen. En we hebben dan ook al die jaren contakt met elkaar gehouden.  Arendje en Marie zijn in 2016 twee maand na elkaar overleden en vanaf die tijd gaan Jans en ik regelmatig bij elkaar op de koffie en ook hebben we samen al heel wat kilometers afgefietst.

 

 


 

5-11-2017

Andere keer dan maar.
Ja als rondtrekkende kermismedewerker schiet er je verjaardag nog wel eens bij in, en als het dan wel kan is door omstandigheden Opa niet in staat een auto te besturen en dat is natuurlijk ook niet verantwoord want volgens de jongere generatie zijn wij ouderen al een gevaar op de weg, maar de meeste en ergste ongelukken worden wel door de jongeren veroorzaakt, maar ach Bryan je kado heeft geen houdbaarheidsdatum.

         

 

14-10-2017

Willy jarig
Aangezien een bijzondere gebeurtenis er ons zaterdagavond van weerhield om de verjaardag van mijn schoondochter Willy te vieren hebben we dat noodgedwongen dus maar op zaterdagmorgen gedaan. Sinds één week wonen ze in hun nieuwe optrekje aan de Perenbomenweg maar ze hebben de boel al aardig op de rij staan, en ook in deze voormalige pastorie smaakt de borrel opperbest.


 

10-10-2017

Roelof jarig
Ook mijn zwager Roelof hoort met ingang van vandaag 10 Oktober tot de 80 jarigen en ik wens Roelof samen met mijn zus Jennie nog vele gelukkige jaren in hun leuke appartementje aan de schutstraat

   

 

29-9-2017

Thomas jarig.
Gisteren was Thomas Hengelaar jaar dat jochie is ook al weer 23 jaar. Thomas is de vriend van mijn kleindochter Amber en Amber is natuurlijk weer een dochter van mijn dochter Meta (kun je het nog volgen). Amber en Thomas wonen al weer langer dan een jaar aan de Dorpsstraat in Elim in een leuke bovenwoning. Samen hebben ze geklust om er een leuk geheel van te maken en dat is geweldig gelukt.

    

   


 

24-9-2017

Anita jarig.
Vandaag is mijn schoondochter Anita jarig, Anita is de vrouw van mijn jongste zoon Bert en samen wonen ze al jaren in Sappemeer. Zondagmiddag het was dus prachtig weer ben ik eens rustig naar Sappemeer gereden ik rij altijd via Zuidlaren en de Groeve en dan stop ik onderweg nog wel eens om een foto te maken en ik zorg er meestal voor dat ik zo tegen dat het donker wordt weer thuis ben want ik merk toch aan meer oudere mensen dat ze niet meer zo graag in donker rijden en al helemaal niet op onbekende wegen.

   

   

 

22-9-2017

Mijn jongste broer
Vrijdag de 22e September was de verjaardag van mijn jongste broer ook trouwens de enige broer die ik nog heb. Ons land was nog maar amper van de Duitsers verlost toen broer Bé werd geboren aan de jeulenwijk en het was dus nog een hele slechte tijd met aan alles gebrek maar Bé heeft zich er goed doorgeslagen en is nu een levensgenieter die samen met Jennie heel wat kilometers affietst.

   


Sylvana en Cliff

   

5-9-2017

Mijn kleindochter jarig
Ja vandaag is mijn oudste kleindochter jarig, 23 jaar geleden geboren in Elim aan de Prieswijk als oudste dochter van mijn jongste zoon, haar jeugd heeft ze doorgebracht in Sappemeer maar ze woont nu al weer meer dan een jaar in Groningen samen met haar vriend Roy en zoontje Cliff wat dan ook weer mijn oudste kleinzoon is, nou Sylvana ook nog van Opa hartelijk gefeliciteerd.

 

 

20-8-2017

Mijn jongste zus.
Vandaag hebben we de verjaardag gevierd van mijn jongste zus Hillie ze is de jongste van een koppel van acht en is vandaag 66 jaar geworden, en ze is altijd druk kinderen kleinkinderen allen eisen ze haar aandacht op en Hillie weet niet waar ze eerst of laatst moet zijn. ze woont samen met Herman al jaren in de verzetsbuurt in een niet al te grote woning maar toch is er nog wel ruimte voor hun twee honden en achter hun woning beland je in een zee van bloemen en een vijver met een 20 koikarpers en ook de duiven weten hun prachtige onderkomen blindelings te vinden. Hillie en Herman voelen zich in hun tuin dan ook als een vis in het water.

 


 

15-8-2017

Caithlyn 3 jaar
Mijn jongste kleindochter Caithlyn is dinsdag de 15e augustus al weer 3 jaar geworden en over aandacht en cadeautjes had ze dan ook niet te klagen en dat is nogal wiedes want ze is een nakomertje en heeft twee grotere zussen en een oudere broer die haar natuurlijk ook wel een beetje verwennen. Ze zit vol energie en doet allerlei spelletjes kletst je de oren van de kop maar houd er geen rekening mee dat haar Opa al 82 jaar is en dat allemaal niet meer kan bijsloffen.

 

 

 

 

5-8-2017

Carmen 12 jaar
Zaterdag was het al weer 12 jaar geleden dat Carmen werd geboren en dat hebben we natuurlijk gevierd want als je 12 bent dan ben je natuurlijk al een hele meid, je verlaat de lagere school en gaat naar de hogere school in Hoogeveen en dat is natuurlijk een hele verandering je krijgt nieuwe vrienden en vriendinnen, maar er kleeft natuurlijk ook een nadeel aan. In Elim woon je op loopafstand van de school maar straks moet je naar Hoogeveen fietsen en dat is wel 10 km fietsen en natuurlijk 10 km terug naar huis, maar ach zo'n jonge gezonde meid ziet daar niet tegenop. Carmen Opa wenst je een plezierige tijd op je nieuwe school.



 

 

11-7-2017

Mijn kleinzoon 20 jaar
Ja vandaag is mijn stoere kleinzoon al weer 20 jaar. Geboren aan de Dorpsstraat in Elim en opgegroeid in de natuur van het geeserveld waar hij het dan ook geweldig naar zijn zin heeft, houd van lekker eten en een pilsje op zijn tijd en dan het liefst grolsch maar dat heeft er alles mee te maken dat je in Elim geboren bent, maar bij gebrek aan beter gaat er een Amstel ook wel in. En de meisjes? ach zo hier en daar een scharreltje maar die beheersen zijn leven nog niet, ach Willy je bent nog maar 20 dus geniet eerst nog maar een paar jaar van het vrije leven, de mensen worden steeds ouder dus je kunt nog lang genoeg getrouwd zijn.

 


 

1-7-2017

Mijn verjaardag.
En op 1 Juli was ik dus zelf aan de beurt, ik heb samen met mijn kinderen en kleinkinderen mijn 82e verjaardag gevierd, heel jammer dat mijn lieve vrouw dit niet meer heeft mogen meemaken want die is een jaar en drie maand geleden overleden maar op zo'n dag mis je haar wel weer heel erg. Een hele beschrijving van mijn geboortejaar kun je lezen in wissewassies.

   

 

26-5-2017

Willie 55 jaar
Ja vandaag is het al weer 55 jaar geleden dat Willie werd geboren, als derde zoon van Annie en Willem Langenberg zach hij het eerste levenslicht aan de jufferswijk in Elim nabij het prachtige natuurgebied Schoonhoven en dat ze nog steeds van de natuur houden blijkt wel uit hun stekkie waar ze nu wonen op een prachtig bungaloupark in het Geeserveld bij het natuurpark de Hoge Stoep.

  

  

 

29-3-2017

Een achterkleinzoon.
Vannacht is mijn oudste kleindochter Sylvana bevallen van een gezonde zoon, dus dat wil zeggen dat ik vanaf nu overgrootvader ben want Sylvana is weer de dochter van mijn jongste zoon Bert. Sylvana moet nog een dagje in het ziekenhuis in Groningen blijven en als alles goed is hoopt ze morgen weer naar huis te gaan maar dat is in de buurt want  Sylvana en Roy wonen ook in Groningen. De pasgeboren zoon heet Cliff en weegt 6 pond en is 50 cm lang.


 

23-3-2017

Amber jarig
Ja vandaag is het dus al weer 22 jaar geleden dat mijn kleindochter Amber werd geboren, haar wieg stond in een nostalgies boerderijtje aan de Dorpsstraat in Elim maar na enkele jaren verhuisde ze met haar ouders en jongere broertje naar een bungalopark in het Geeserveld maar op een gegeven moment krijg je een vriendje en je wilt natuurlijk zoveel als mogelijk is bij elkaar zijn en dan komt er een leuke bovenwoning vrij in Elim en aangezien ze ook nog werkt bij De Plus in Elim komt haar dit natuurlijk goed van pas. Amber en haar vriend Thomas wonen al weer langer dan een jaar in Elim en Amber heeft haar toekomst gevonden in de zorg want ouderen en zorgbehoevenden helpen is haar passie en dit doet ze dan ook met hart en ziel.



 

1-1-2017
Verjaardagen
Met ingang van het jaar 2017 heb ik een nieuwe map toegevoegd onder de naam verjaardagen het is dus mijn bedoeling om alle verjaardagen van mij van de kinderen de kleinkinderen en straks ook van de achterkleinkinderen (in april de eerste) met foto's hier te plaatsen en niet meer zoals voorheen onder wissewassies.