Verjaardagen

5-2-2018

Bert ziet Abraham.
Ja het is vandaag 50 jaar geleden dat Bert werd geboren dus Bert ziet vandaag Abraham. Het was het jaar waarin de eerste nederlander (Jan Jansen) de Tour de France won, maar het was ook het jaar waarin de zwarte dominee Martin Luther king werd vermoord. Wij woonden toen nog in onze eerste huisje aan de Carstensdijk en Bert was ons derde en tevens laatste kind. We hechten toen nog niet zoveel waarde aan een mooi huis het voornaamste was dat je een huis had en in de loop der jaren maakte je het echt goed bewoonbaar, we hebben daar dan ook 18 jaar met plezier gewoond.

 

 

 

24-1-2018

Celine is jarig.
Mijn moeder zij vroeger! hoe ouder je wordt hoe harder de tijd gaat en nou denk ik echt dat ze gelijk had, want ik kan me bijna niet voorstellen dat het al weer 17 jaar geleden is dat Celine aan de Gosem Engelsstraat is geboren, maar het is echt waar het is een mooie jonge vrouw waar je graag door geholpen wordt aan de kassa bij De Plus in Elim en ik snap nu ook wel dat er regelmatig jongens voor een klein boodschapje binnen lopen. Wij werden vroeger in de winkel altijd geholpen door een oude vrouw die vaak ook nog nors keek of eerst vroeg of je wel geld bij je had en vandaar dus dat er ook zoveel oude mannen winkelen want die zijn het niet gewend dat ze zo vriendelijk toegesproken worden door zo'n leuke kassamedewerkster. Ja de tijden veranderen.

   

 

11-1-2018

Stefan is jarig
Ja vandaag is het al weer 19 jaar geleden dat Stefan werd geboren als oudste zoon van Fakie Kikkert en Willy,  zijn volledige geboortenaam is Stoffer Jan naar de beide opa's Stoffer Kikkert en Jan Stubbe maar Stefan klinkt natuurlijk veel mooier, Stefan gaat binnenkort met zijn vriendin in Klazienaveen wonen ze volgen dezelfde opleiding aan dezelfde school in Emmen dus dat wordt voor Stefan makkelijker, maar ik denk dat Stefan nog wel vaak op Elim terug te zien is want dat is toch wel zijn dorp.

  

  

 

14-12-2017

53 jaar
Ja vandaag is het al weer 53 jaar geleden dat ook Fakie aan de Carstensdijk werd geboren. Dat was nog in een tijd dat de ouders nog benoemd werden en zo is dan ook Fake (roepnaam Fakie) genoemd naar zijn Opa Fake Doldersum. In 1964 bestond de top 50 jongensnamen nog uit herkenbare namen, zo stond met 7555 geboren jongens in 1964 Johannes op de eerste plaats maar ook Willem Jan en Hendrik stonden in de top 50 maar je leest het wel steeds vaker, de tijd herhaalt zich. 

2-12-2017

55 jaar.
Ja vandaag is mijn oudste dochter Meta al weer 55 jaar, het is haast niet voor te stellen hoe snel de tijd gaat, al weer 55 jaar geleden dat Meta aan de carstensdijk op nr 15 werd geboren. Gelijk met Meta is ook de oudste dochter ven mijn vriend Jans Kats jarig en het bijzondere is ook nog dat Jans en Marie en Arendje en ik in maart 1961 op dezelfde dag in ondertrouw gingen. En we hebben dan ook al die jaren contakt met elkaar gehouden.  Arendje en Marie zijn in 2016 twee maand na elkaar overleden en vanaf die tijd gaan Jans en ik regelmatig bij elkaar op de koffie en ook hebben we samen al heel wat kilometers afgefietst.

 

 


 

5-11-2017

Andere keer dan maar.
Ja als rondtrekkende kermismedewerker schiet er je verjaardag nog wel eens bij in, en als het dan wel kan is door omstandigheden Opa niet in staat een auto te besturen en dat is natuurlijk ook niet verantwoord want volgens de jongere generatie zijn wij ouderen al een gevaar op de weg, maar de meeste en ergste ongelukken worden wel door de jongeren veroorzaakt, maar ach Bryan je kado heeft geen houdbaarheidsdatum.

         

 

14-10-2017

Willy jarig
Aangezien een bijzondere gebeurtenis er ons zaterdagavond van weerhield om de verjaardag van mijn schoondochter Willy te vieren hebben we dat noodgedwongen dus maar op zaterdagmorgen gedaan. Sinds één week wonen ze in hun nieuwe optrekje aan de Perenbomenweg maar ze hebben de boel al aardig op de rij staan, en ook in deze voormalige pastorie smaakt de borrel opperbest.


 

10-10-2017

Roelof jarig
Ook mijn zwager Roelof hoort met ingang van vandaag 10 Oktober tot de 80 jarigen en ik wens Roelof samen met mijn zus Jennie nog vele gelukkige jaren in hun leuke appartementje aan de schutstraat

   

 

29-9-2017

Thomas jarig.
Gisteren was Thomas Hengelaar jaar dat jochie is ook al weer 23 jaar. Thomas is de vriend van mijn kleindochter Amber en Amber is natuurlijk weer een dochter van mijn dochter Meta (kun je het nog volgen). Amber en Thomas wonen al weer langer dan een jaar aan de Dorpsstraat in Elim in een leuke bovenwoning. Samen hebben ze geklust om er een leuk geheel van te maken en dat is geweldig gelukt.

    

   


 

24-9-2017

Anita jarig.
Vandaag is mijn schoondochter Anita jarig, Anita is de vrouw van mijn jongste zoon Bert en samen wonen ze al jaren in Sappemeer. Zondagmiddag het was dus prachtig weer ben ik eens rustig naar Sappemeer gereden ik rij altijd via Zuidlaren en de Groeve en dan stop ik onderweg nog wel eens om een foto te maken en ik zorg er meestal voor dat ik zo tegen dat het donker wordt weer thuis ben want ik merk toch aan meer oudere mensen dat ze niet meer zo graag in donker rijden en al helemaal niet op onbekende wegen.

   

   

 

22-9-2017

Mijn jongste broer
Vrijdag de 22e September was de verjaardag van mijn jongste broer ook trouwens de enige broer die ik nog heb. Ons land was nog maar amper van de Duitsers verlost toen broer Bé werd geboren aan de jeulenwijk en het was dus nog een hele slechte tijd met aan alles gebrek maar Bé heeft zich er goed doorgeslagen en is nu een levensgenieter die samen met Jennie heel wat kilometers affietst.

   


Sylvana en Cliff

   

5-9-2017

Mijn kleindochter jarig
Ja vandaag is mijn oudste kleindochter jarig, 23 jaar geleden geboren in Elim aan de Prieswijk als oudste dochter van mijn jongste zoon, haar jeugd heeft ze doorgebracht in Sappemeer maar ze woont nu al weer meer dan een jaar in Groningen samen met haar vriend Roy en zoontje Cliff wat dan ook weer mijn oudste kleinzoon is, nou Sylvana ook nog van Opa hartelijk gefeliciteerd.

 

 

20-8-2017

Mijn jongste zus.
Vandaag hebben we de verjaardag gevierd van mijn jongste zus Hillie ze is de jongste van een koppel van acht en is vandaag 66 jaar geworden, en ze is altijd druk kinderen kleinkinderen allen eisen ze haar aandacht op en Hillie weet niet waar ze eerst of laatst moet zijn. ze woont samen met Herman al jaren in de verzetsbuurt in een niet al te grote woning maar toch is er nog wel ruimte voor hun twee honden en achter hun woning beland je in een zee van bloemen en een vijver met een 20 koikarpers en ook de duiven weten hun prachtige onderkomen blindelings te vinden. Hillie en Herman voelen zich in hun tuin dan ook als een vis in het water.

 


 

15-8-2017

Caithlyn 3 jaar
Mijn jongste kleindochter Caithlyn is dinsdag de 15e augustus al weer 3 jaar geworden en over aandacht en cadeautjes had ze dan ook niet te klagen en dat is nogal wiedes want ze is een nakomertje en heeft twee grotere zussen en een oudere broer die haar natuurlijk ook wel een beetje verwennen. Ze zit vol energie en doet allerlei spelletjes kletst je de oren van de kop maar houd er geen rekening mee dat haar Opa al 82 jaar is en dat allemaal niet meer kan bijsloffen.

 

 

 

 

5-8-2017

Carmen 12 jaar
Zaterdag was het al weer 12 jaar geleden dat Carmen werd geboren en dat hebben we natuurlijk gevierd want als je 12 bent dan ben je natuurlijk al een hele meid, je verlaat de lagere school en gaat naar de hogere school in Hoogeveen en dat is natuurlijk een hele verandering je krijgt nieuwe vrienden en vriendinnen, maar er kleeft natuurlijk ook een nadeel aan. In Elim woon je op loopafstand van de school maar straks moet je naar Hoogeveen fietsen en dat is wel 10 km fietsen en natuurlijk 10 km terug naar huis, maar ach zo'n jonge gezonde meid ziet daar niet tegenop. Carmen Opa wenst je een plezierige tijd op je nieuwe school. 

 

11-7-2017

Mijn kleinzoon 20 jaar
Ja vandaag is mijn stoere kleinzoon al weer 20 jaar. Geboren aan de Dorpsstraat in Elim en opgegroeid in de natuur van het geeserveld waar hij het dan ook geweldig naar zijn zin heeft, houd van lekker eten en een pilsje op zijn tijd en dan het liefst grolsch maar dat heeft er alles mee te maken dat je in Elim geboren bent, maar bij gebrek aan beter gaat er een Amstel ook wel in. En de meisjes? ach zo hier en daar een scharreltje maar die beheersen zijn leven nog niet, ach Willy je bent nog maar 20 dus geniet eerst nog maar een paar jaar van het vrije leven, de mensen worden steeds ouder dus je kunt nog lang genoeg getrouwd zijn.

 


 

1-7-2017

Mijn verjaardag.
En op 1 Juli was ik dus zelf aan de beurt, ik heb samen met mijn kinderen en kleinkinderen mijn 82e verjaardag gevierd, heel jammer dat mijn lieve vrouw dit niet meer heeft mogen meemaken want die is een jaar en drie maand geleden overleden maar op zo'n dag mis je haar wel weer heel erg. Een hele beschrijving van mijn geboortejaar kun je lezen in wissewassies.

   

 

26-5-2017

Willie 55 jaar
Ja vandaag is het al weer 55 jaar geleden dat Willie werd geboren, als derde zoon van Annie en Willem Langenberg zach hij het eerste levenslicht aan de jufferswijk in Elim nabij het prachtige natuurgebied Schoonhoven en dat ze nog steeds van de natuur houden blijkt wel uit hun stekkie waar ze nu wonen op een prachtig bungaloupark in het Geeserveld bij het natuurpark de Hoge Stoep.

  

  

 

29-3-2017

Een achterkleinzoon.
Vannacht is mijn oudste kleindochter Sylvana bevallen van een gezonde zoon, dus dat wil zeggen dat ik vanaf nu overgrootvader ben want Sylvana is weer de dochter van mijn jongste zoon Bert. Sylvana moet nog een dagje in het ziekenhuis in Groningen blijven en als alles goed is hoopt ze morgen weer naar huis te gaan maar dat is in de buurt want  Sylvana en Roy wonen ook in Groningen. De pasgeboren zoon heet Cliff en weegt 6 pond en is 50 cm lang.


 

23-3-2017

Amber jarig
Ja vandaag is het dus al weer 22 jaar geleden dat mijn kleindochter Amber werd geboren, haar wieg stond in een nostalgies boerderijtje aan de Dorpsstraat in Elim maar na enkele jaren verhuisde ze met haar ouders en jongere broertje naar een bungalopark in het Geeserveld maar op een gegeven moment krijg je een vriendje en je wilt natuurlijk zoveel als mogelijk is bij elkaar zijn en dan komt er een leuke bovenwoning vrij in Elim en aangezien ze ook nog werkt bij De Plus in Elim komt haar dit natuurlijk goed van pas. Amber en haar vriend Thomas wonen al weer langer dan een jaar in Elim en Amber heeft haar toekomst gevonden in de zorg want ouderen en zorgbehoevenden helpen is haar passie en dit doet ze dan ook met hart en ziel. 

1-1-2017
Verjaardagen
Met ingang van het jaar 2017 heb ik een nieuwe map toegevoegd onder de naam verjaardagen het is dus mijn bedoeling om alle verjaardagen van mij van de kinderen de kleinkinderen en straks ook van de achterkleinkinderen (in april de eerste) met foto's hier te plaatsen en niet meer zoals voorheen onder wissewassies.